La Renardière, kleinschalig vakantieverblijf in de Meuse

Natuur, ontspanning en voldoende ruimte voor  kinderen

Vakantie vieren in het bos is alle seizoenen mooi. De stilte in de winter wanneer er sneeuw ligt, of de februari stormen die de bomen hun eigen verhaal laten vertellen, het prille voorjaar met de ontluikende knoppen en later de intense bloei van de fruit bomen en dan breekt de natuur helemaal open in de zomer. De warme zon overlaat ons met een gevoel van overvloed, dat zo zichtbaar is in het bos. We plukken de rijpe vruchten van de groentetuin en van de natuur. En als de tijd dan voortschrijdt komen we in de nazomer, waarin we nog even lekker genieten van de laatste zonnestralen om vervolgens de prachtige herfsttinten te kunnen zien.

Het bos is een steeds veranderend  levend schilderij.

Naast het uitgestrekte bos met diverse wandelroutes, een kabouterroute voor de kleintjes en diverse uitkijkpunten om het wild te spotten, is er een fruit-boomgaard, een meditatiehuisje, een infraroodsauna, was- en droogmachine, een groentetuin, een bijenstal, een klimhuisje met glijbaan en een speelplaats met trampoline en zand en watertafel en nog meer speelgoed.

Kortom, alle ingredienten om er een fantastische vakantie van te maken.

Er zijn 3 huisjes beschikbaar voor vakantieplezier,

- het Gastenverblijf,  8 personen,

- een bungalow voor 4 personen en

- een chalet midden in het bos voor max. 2 volwassenen.

Babybedje kan in alle accomodaties worden bijgezet. Kinderstoel is aanwezig.

 

Bungalow

Elke woning heeft een sfeervolle houtkachel en volledig ingerichte keuken en sanitaire.

Je bent welkom op deze mooie plek, waar liefde voor al wat leeft voorop staat.

Grenzend aan het domein is er een manège, waar heerlijke bosritten onder begeleiding mogelijk zijn.

In de bossen zijn diverse mooie wandelroutes aangelegd, waar op verschillende punten natuurlijke kunstwerken staan, van artiesten vanuit de hele wereld. Deze routes staand bekend onder de naam: Le Vent des Forests.
Wandelkaart hiervoor is aanwezig.

Op 15 autominuten vind je het Lac de Madine waar je kunt zwemmen en/of luieren en bruin worden in het zand. De kinderen genieten altijd van zand en water.

Het pitoreske stadje St. Mihiel en de wat grotere stad Bar-le-Duc zijn makkelijk te bereiken. Op zondagen zijn er vaak broccantes in de omgeving, kleine markten waar het gezellig is en je plaatselijke artikelen  kunt kopen.

Een spannende speurtocht door het bos of in de schemering wild bekijken vanaf de uitkijktorentjes is echt een avontuur voor de kinderen én volwassenen.

Zo kunnen jong en oud zich vermaken en genieten van je vakantie waarin je nieuwe energie opdoet en waarvan je na een verblijf nog lang kunt nagenieten.

 GRAAG TOT ZIENS

 

 

Vrijwilliger worden?

Meewerken kan op veel manieren. Er zijn vrijwilligersweken met een combinatie van kennismaken met elkaar en met La Renardière en samen allerlei praktische klussen ter hand nemen. Maar ook buiten deze weken om is extra hulp erg welkom. Ben je hierin geïnteresseerd, mail ons dan.

Lees verder onder Vrijwilligers.

Familiehuis


Het familiehuis
is gebouwd in 1930 en daarna door diverse bewoners aangepast en vernieuwd waar nodig.Het is het 'thuis' van uw gastheer en gastvrouw Ben en Ingrid Dudink.

We leven al jaren midden in de bossen die horen bij het landgoed en wandelen er nog steeds elke dag. Speciaal een wandeling in de ochtend- of avondschemer is de moeite waard, omdat je dan gemakkelijk wild kunt spotten. Op nog geen vijftig meter afstand van dit huis is een echte dassenburcht,.bewoond door een dassenfamilie!
De familie wordt volgens onze eigen waarnemingen nog ieder jaar met enkele kleine dasjes verder uitgebreid.

We voelen ons bevoorrecht om hier te mogen leven, samen met onze 2 zeer mensvriendelijke honden, de poes en 4 kippen.

Hoe mooi deze omgeving ook is, het meest genieten we ervan om dit te kunnen delen met mensen die er ook zo van kunnen genieten.

Kom een weekje langs en geniet met ons mee. 

Echte rijkdom, komt niet uit je portemonnee.

 

 

 

Gelijkgestemden

Woon- werkgemeenschap

Hoe werken we concreet aan onze idealen zoals:

eenvoud, essentie, vrede, solidariteit, spiritualiteit, natuurlijke gezondheid?

Gewoon leven met een hart dat met gevoel openstaat voor anderen.

Lees meer: Gelijkgestemden

Vrijwilligers

We zijn altijd blij met een paar extra helpende handen.

Je bent dan ook van harte welkom om als vrijwilliger bij ons te verblijven. De uit te voeren werkzaamheden stellen we in overleg vast in aansluiting op voorkeur, mogelijkheden en voorhanden zijnde werkzaamheden.
Je kunt gebruikmaken van een vrijwilligerskamer in het gastenverblijf. Je eigen tentje mee mag natuurlijk ook. Uitgangspunt is per week 5 dagen van 6 uur werken voor gratis kost en inwoning.
Minder uren werk is ook mogelijk. Afhankelijk van het aantal uren dat je werkt, stellen we naar rato een bijdrage voor je verblijf vast.

Heb je van maandag t/m vrijdag full time als vrijwilliger bij ons gewerkt dan kun je er voor kiezen om in de loop van zondag pas te vertrekken. Je verblijf gedurende dit weekend is dan voor onze rekening, de maaltijden verzorg je dan zelf.

Je werkt en verblijft op eigen risico en je bent zelf verantwoordelijk voor het desgewenst hebben of afsluiten van verzekeringen.

Voor nieuwe vrijwilligers die voor langere tijd (b.v. een paar maanden)  willen blijven geldt in principe dat we eerst kennis met je willen maken. 
Ook nemen we tijd om met je van gedachten te wisselen wat La Renardière in de toekomst voor jou kan betekenen en wat jij La Renardière te bieden hebt.

Het aantal plaatsen voor vrijwilligers is beperkt. Neem op tijd contact met ons op om dit af te stemmen.

 

 

 

Subcategorieën

Aanvullende gegevens