Activiteiten 2018

 

Boswerkweek zo 05 t/m do 09 maart 2018

Superbewustzijn, deel 1  za 16 t/m vr 22 juni

Meditatieve Stilteweek  za 25  t/m vr 31 augustus

Superbewustzijn, deel 2  za 29 september t/m vr 05 oktober

Holistic Pulsing en Rebirthing 4-daagse za 14 t/m wo 18 juli

Alle weken zijn op basis van zelfverzorging.

 


Boswerkweek

Even een paar dagen weg uit de dagelijkse bezigheden en eens iets héél anders doen?
Weg uit je hoofd en gewoon bezig zijn met wat je lijf en handen op dat moment doen.

Het voorjaar is in aantocht maar de blaadjes zitten nog niet aan de bomen. Een bij uitstek geschikte periode om het bos weer in gereedheid te brengen voor de zomer. Dit is natuurlijk het leukste als je het samen kunt doen, samen met mensen (mannen én vrouwen) die respect hebben voor de natuur en bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Om je heen zie je overal de natuur weer wakker worden en daar waar de natuurlijke gang van zaken verstoord dreigt te raken, helpen we een handje.
We doen dit uiteraard vanuit de ecologische visie van bosonderhoud en in overeenstemming met onze PEFC erkenning.

De hele dag op deze manier in de natuur bezig zijn geeft energie, een gevoel van dankbaarheid en veel voldoening.
Ontbijt en lunch verzorg je als groep zelf en 's avonds schuif je voor de warme maaltijd aan bij de gastvrouw en -heer. Daarna, heeft de praktijk ons geleerd, zit je gezellig bij elkaar (als je dat wilt) en komen de sterke verhalen te voorschijn.
Al na enkele dagen merk je hoe ontspannend en ontstressend dit ook bij jou werkt.

Uiteraard hebben we aandacht voor jouw veiligheid. Onderdeel hiervan is dat bepaalde handelingen zijn voorbehouden aan de vaste bewoners die hiervoor gekwalificeerd zijn.

Als je hier aan mee wilt doen, schrijf dan snel in want vol = vol.

terug 

 

Superbewustzijn, deel 1

De ontwikkeling van het Superbewustzijn, een moderne inwijdingsweg.

Uitgangspunt van deze serie bijeenkomsten zijn de hieronder geformuleerde stellingen.

1. De mens ervaart van nature een innerlijke drive om zijn bewustzijn te vergroten.
2. De mens ervaart van nature een innerlijke drive om de ander te helpen, te ondersteunen.
3. De mens heeft van nature behoefte aan een spirituele dimensie in zijn leven.
4. De mens is onderdeel van een veel groter geheel, zijn bewustzijnsgroei draagt bij aan de groei in ontwikkeling van dat grote geheel.
5. De mens is van nature een positief en constructief ingesteld wezen.

Als deze stellingen waar zijn, zouden we allemaal leven in een wereld waar geen angst, armoe, oorlog en verdriet is. We kennen dan onbaatzuchtigheid, vrede en liefde.

Je kunt je afvragen waarom dat er dan niet is.
Dat is omdat we nog niet hebben verteld dat er krachten zijn, zowel in onszelf als overal om ons heen, die de realisatie van deze stellingen tegenwerken. Wij noemen dit de tegenwerkende krachten.

Kunnen jij en ik en wij allemaal er iets aan doen om deze tegenwerkende krachten te minimaliseren of uit te schakelen?
Ja, dat kan, maar dan zullen we ons eerst van dit alles bewust moeten worden.

Zolang dit bewustzijn er nog niet is, overkomt het ons allemaal. We voelen ons dan vaak als een kat in een vreemd pakhuis die op geen stukken na weet waar hij de uitgang kan vinden.

Is dit bewustzijn er wel, dan verandert dit niets aan de aanwezigheid en de aard van de tegenwerkende krachten, maar wel aan de manier waarop we er mee om kunnen gaan. Het wordt dan bestuurbaar voor ons, we hebben keuzen. In het hedendaags jargon noemen we dit ‘wakker worden’.

Het zal je dan ook niets verbazen dat we ons in dit eerste deel bezig zullen houden met deze tegenwerkende krachten. Wie of wat zijn dit, zowel in onszelf als om ons heen? Kennen en herkennen is de boodschap, eerst tijdens deze week en daarna in jouw dagelijkse leven.
We gaan op zoek naar de wereld achter de ‘werkelijkheid’ en zullen merken dat ‘niets is wat het lijkt te zijn’. Ook zul je merken dat alle leefgebieden van de mens er bij betrokken zijn. Je gaat ontdekken wat je er praktisch, gewoon in je dagelijkse leven, aan kunt doen om jezelf naar een hoger niveau van bewustzijn te brengen.

Al met al belooft deze week een interessante eerste stap te worden op weg naar het Superbewustzijn. Natuurlijk zijn we niet alleen met theorie, filosofie of feitenkennis bezig. Praktisch invullen en beleven vormen onderdeel van het programma.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet ons te mailen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

terug

 

Meditatieve Stilteweek
                                  
za 25 t/m vr 31 augustus 2018

'Ieder mens heeft van nature behoefte aan een spirituele dimensie in zijn leven.'

Deze uitspraak kunnen we vertalen naar: zich laten inspireren door het ongeziene of het beantwoorden van de vraag 'wat is het doel van mijn bestaan'.
In het dagelijkse leven komen we daar bijna niet aan toe vanwege de vele externe impulsen die op ons afkomen en waardoor we ons laten bezighouden. En dan ontstaat er als vanzelf dat innerlijke verlangen naar rust en stilte. Eerst op de achtergrond maar gaandeweg, als we er niets mee doen, wordt dit verlangen sterker. Totdat we op zoek gaan naar een gelegenheid waar invulling kan worden gegeven aan deze natuurlijke behoefte om contact te maken en te onderhouden met de spirituele dimensie waar we vaak onbewust zo naar verlangen.

En dan vind je La Renardière, een plek waar je in de stilte, omgeven door de natuur en zonder afgeleid te worden door de vele impulsen waar je zo aan gewend geraakt bent, op zoek kunt naar die inzichten en het bewustzijn die al zo lang voor je klaar liggen. Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen.
Ik geef toe, het is even wennen om in de stilte te verblijven maar eenmaal zover zul je merken hoe helend deze periode zal zijn.
Natuurlijk is er een programma en voldoende begeleiding. Je hoeft dus niet in het diepe te springen.

Het programma van deze week is volgens de thema's loslaten, de stilte ingaan, verdiepen in jezelf en je spirituele bewustzijn, en langzaam datgene wat je hebt ervaren weer terugbrengen in je dagelijks leven.

Je verblijft op basis van zelfverzorging.
De week wordt begeleid en verzorgd door Ben en Ingrid Dudink.

terug


Superbewustzijn, deel 2

De ontwikkeling van het Superbewustzijn, een moderne inwijdingsweg.

Nadere Info volgt spoedig.

 

terug

 

 

Holistic Pulsing en Rebirthing 4-daagse

In 5 dagen leer je de basisbeginselen van Holistic Pulsing. Daarmee kun je zelf, therapeutische massagesessies geven.
Holistic Pulsing is een lichaamsgerichte integere manier van werken met je cliënt. Het maakt gebruik van en stimuleert het weten van het lichaam en kan op een hele zachte manier blokkades losmaken en het lichaam de ruimte geven zichzelf te helen. Die heling dringt door in alle andere “lichamen” (emotioneel, mentaal, spiritueel).

We werken in tweetallen, als het kan buiten in de vrije natuur op het bosrijke domein La Renardière in noord-oost Frankrijk.

Behalve Holistic Pulsing theorie en praktijk zullen we ook 2 keer gaan rebirthen. Dit is een manier van overademen waarbij  je de gelegenheid krijgt om vastzittende energieen in het lichaam los te laten.

Begeleiding: Erwin en Anke Serlé

 

terug

 

 

 

Aanvullende gegevens