De ontwikkeling van het Superbewustzijn

Een moderne inwijdingsweg

 

Algemene informatie

Al jaren maken wij in onze cursussen en trainingen over spiritualiteit gebruik van een denkmodel dat de gebieden weergeeft waarin de mens functioneert, namelijk fysiek, gevoel, mentaal en spiritueel.

Als we dit model nader beschouwen zien we dat ieder in de eerste drie gebieden door het dagelijks leven gevormd wordt terwijl het laatste gebied, spiritualiteit, veel minder aandacht krijgt. Dit betekent dat als je er moeite voor doet dit laatste leefgebied meer en gefundeerd in je leven te betrekken, je levenshouding stabieler, harmonischer en dus meer in evenwicht zal zijn. En dat is waar we ons in deze serie bijeenkomsten mee bezig zullen houden.

Het wereldgebeuren is op dit moment nogal rumoerig en chaotisch. Veel mensen ervaren onmacht, angst en een toenemende onzekerheid. Het positieve hiervan is dat dit de mens dwingt te beseffen dat zij hun kracht uit handen hebben gegeven en daardoor afhankelijk zijn geworden van wat wij 'tegenwerkende krachten' noemen.

Juist in deze tijd echter zien we ook een enorme toename van belangstelling voor het spirituele gebied. Hoe is dat mogelijk? Wat is er in het verleden gebeurd en wat vindt er nu plaats waardoor de belangstelling voor spiritualiteit in algemene zin zo toegenomen is?

We onderzoeken dit in de hieronder genoemde serie bijeenkomsten. We doen dit niet op basis van een geloofsrichting of kerkgemeenschap maar puur gericht op de individuele beleving.

We richten onze aandacht op het spirituele gebied, onze eigen spiritualiteit. Veel mensen voelen het als een innerlijke drive om dit kanaal meer in hun leven te betrekken. Zonder het direct te kunnen beredeneren, voelt men dat dit hen goed zal doen.

Om een lang verhaal kort weer te geven gaan we ons tijdens deze bijeenkomsten bezig houden met het onderzoeken, leren kennen en verder uitdiepen van onze eigen spiritualiteit die een onverbrekelijk deel is van ieder mens. Je zult merken dat we hierin (veel) verder doordringen dan voor veel mensen gebruikelijk. Hierdoor zal het zijn dat je nieuwe ontdekkingen gaat doen en nieuwe inzichten krijgt. Maar ook dat je bestaande overtuigingen los gaat laten en bestaande waarden voor jezelf anders in gaat richten. Veel deelnemers zullen hun innerlijke kracht hervinden of verstevigen.

Ook zul je gebruik leren maken van krachten die je nu nog niet kent. Als je die krachtige energie in je leven brengt, verandert dat iets wezenlijks. Dit vinden we zo belangrijk, dat we deze informatie en vaardigheden graag met je willen delen.

Dat je dit niet op een regenachtige woensdagmiddag zult bereiken zal duidelijk zijn. Nee, deze investering in jezelf vraagt om tijd en volharding.

Vandaar dat we hier een jaar voor uit trekken, verdeelt over vier bijeenkomsten van een week op het landgoed La Renardière (NO Frankrijk) en de tussenliggende tijden besteed je er thuis, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen mogelijkheden, aandacht aan. Via email zullen we je periodiek prikkelen om met overwegingen en kleine opdrachtjes er mee bezig te blijven. En toch…… is en blijft het jouw eigen individuele proces waar je mee bezig bent. Ieder van de deelnemers zal het op zijn/haar eigen manier beleven en invullen. Onze inbreng is het op een gestructureerde manier aansnijden van onderwerpen, samen hierover van gedachten wisselen, er oefeningen over en mee doen, waarna je voldoende bagage hebt om in jezelf te laten bezinken en er zelf mee verder te gaan.

Tijdens de volgende bijeenkomst van een week zetten we dan de volgende stap.

Onderwerpen die we zullen bespreken zijn onder andere:

Observatie van de wereld en jezelf, een door spiritualiteit geïnspireerde levensinstelling, het energielichaam, voeding, filosofie, exoterie versus esoterie, gnostiek, reïncarnatie, het begrip God, het begrip zonde in het kader van spiritualiteit, de vertaling naar het hedendaagse bestaan. Wat verstaan we onder Superbewustzijn? Wat voor nieuwe mogelijkheden zal dit ons geven?

Let op: Deze opsomming is niet uitputtend doch slechts bedoeld om je een indruk te geven wat je kunt verwachten als je jouw spirituele kanaal gaat verkennen.

Meditatie, natuurbeleving en stilte in jezelf vormen een vanzelfsprekende basis.

Afhankelijk van wat je reeds eerder hebt gedaan en persoonlijke interesse, is het ook mogelijk één of enkele weken naar keuze te volgen.

Als je de wil en de positieve intentie hebt om je leven te veranderen van persoonlijk gewin naar je inzetten voor het grotere geheel, beginnend bij jezelf, dan ben je al een eind op weg. Wat je in deze weken leert en bewust wordt, zal je zeker verder helpen op jouw weg, naar een compleet en harmonisch leven.

 

Deze training, ‘De ontwikkeling van het Superbewustzijn’, wordt georganiseerd door het College voor Authentieke Trainingen (CAT). Het team dat voor jou klaarstaat: Anke van der Mark, Ben Dudink, Erwin Serlé en Ingrid Dudink, allen Spiritueeltherapeut. Zij zijn doorgewinterde begeleiders die, werkend vanuit hun hart, jarenlang ervaring hebben in het geven van trainingen en het therapeutisch begeleiden van mensen. Vanuit hun eigen spirituele ervaringen willen zij een stukje met je meelopen op het pad naar jouw Superbewustzijn. Hun drijfveer is het innerlijk weten, dat mensen deel zijn van het superbewustzijn en daar gebruik van kunnen en mogen maken.

 

Naast het programma zal er ook voldoende gelegenheid zijn te genieten van het bos en haar bewoners, te wandelen, te rusten en met elkaar ongedwongen samen te zijn.

 

 
 

 

 

 

Plaats:             Landgoed La Renardière, NO-Frankrijk (ca 6 uur rijden vanaf Amsterdam)

Data:               4 weken verspreid over twee jaren. Zie de rubriek 'Activiteiten'.

Verblijf:            Op basis van zelfverzorging

Kosten:            Zie de rubriek 'Prijzen'.

Deelname:       Er kunnen maximaal 12 personen per week deelnemen.

                       Een week gaat door als er minimaal 6 personen zijn ingeschreven.

Kontakt:           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meditatieve Stilteweek

Heb je behoefte aan rust en de drukte om je heen even laten voor wat het is? Wil je het contact met jezelf herstellen om vervolgens je innerlijke vrede weer te kunnen ervaren?

'Ieder mens heeft van nature behoefte aan een spirituele dimensie in zijn leven.'

Deze uitspraak kunnen we vertalen naar: zich laten inspireren door het ongeziene of het beantwoorden van de vraag 'wat is het doel van mijn bestaan'.
In het dagelijkse leven komen we daar bijna niet aan toe vanwege de vele externe impulsen die op ons afkomen en waardoor we ons laten bezighouden. En dan ontstaat er als vanzelf dat innerlijke verlangen naar rust en stilte. Eerst op de achtergrond maar gaandeweg, als we er niets mee doen, wordt dit verlangen sterker. Totdat we op zoek gaan naar een gelegenheid waar invulling kan worden gegeven aan deze natuurlijke behoefte om contact te maken en te onderhouden met de spirituele dimensie waar we vaak onbewust zo naar verlangen.

En dan vind je La Renardière, een plek waar je in de stilte, omgeven door de natuur en zonder afgeleid te worden door de vele impulsen waar je zo aan gewend geraakt bent, op zoek kunt naar die inzichten en het bewustzijn die al zo lang voor je klaar liggen. Je hoeft je er alleen maar voor open te stellen.
Ik geef toe, het is even wennen om in de stilte te verblijven maar eenmaal zover zul je merken hoe helend deze periode zal zijn.
Natuurlijk is er een programma en voldoende begeleiding. Je hoeft dus niet in het diepe te springen.

Het programma van deze week is volgens de thema's

 • loslaten,
 • de stilte ingaan,
 • verdiepen in jezelf en je spirituele bewustzijn, en
 • langzaam datgene wat je hebt ervaren weer terugbrengen in je dagelijks leven.

Je verblijft op basis van zelfverzorging.
De week wordt begeleid en verzorgd door Ben en Ingrid Dudink.

Meditatieve Stilteweek

                                                                                (Voor data zie 'Activiteiten')

Nadere inlichtingen of inschrijven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De crisis voorbij

Doorbreek de afhankelijkheid van geld

De steeds maar neergaande beweging, massa ontslagen, loonsverlaging, gekort worden op uitkeringen , huursubsidie en pensioennen, je kunt er depressief van worden.

Dat is echter helemaal niet nodig als je er voor kiest om je afhankelijke en afwachtende houding op te geven en midden in je eigen kracht gaat staan. Je zult dan ontdekken dat je iemand bent die er toe doet en dat je met jouw houding en initiatieven de wereld en zeker je eigen wereld positief kunt veranderen.

Nu is het tijd om zelf het heft in handen te nemen waarbij je vertrouwt op de kracht en het gezonde verstand van de ‘gewone mens’. Als we wat we doen kleinschalig houden en in samenwerking met elkaar, dan zullen we de gevolgen meteen ervaren en direct bij kunnen stellen.

Op La Renardière zie je hoe wij proberen een nieuwe manier van leven gestalte te geven. Een kleinschalige poging, waar we jou graag bij willen betrekken.

Daarom hieronder ons praktische lijstje met oplossingen wat op iedere website zou moeten staan. Ik hoop dat je het met zoveel mogelijk mensen wilt delen:

 

 1. Ga betalen met ander geld dan dat van de bankiers.(bv vosjes in ons ruilsysteem of kijk bij een LET in jouw buurt)
 2. Start eigen coöperaties waarin de werknemers eigenaar zijn. (Het geld blijft in de community en de eigenaren / werknemers willen geen producten maken die hun eigen leven, dat van anderen en het milieu vernietigen)
 3. Ga je eigen gezonde voedsel verbouwen in je achtertuin, voortuin, gemeenteperk, op je platte dak of waar dan ook (permacultuur). Teveel kun je ruilen en delen. Net als de zaden.
 4. Kies je eigen leider waarmee je een vuist kan maken tegen de overheid en ontsla hem indien nodig. (De democratie van nu is verworden tot de dictatuur van de rijken, de politici laten zich door hen kopen.)
 5. Wek je eigen energie op en houdt het in eigen beheer, want bij teruglevering aan een nutsbedrijf krijg je een fractie van wat je er zelf voor moet betalen en bovendien weet de belastingdienst je te vinden om je ook die fractie nog afhandig te maken.
 6. Koop niets meer van multinationals, koop lokale geproduceerde schone en gezonde producten.
 7. Laat je auto zoveel mogelijk staan. Met iedere liter benzine worden er meer mensen chronisch ziek door giftig ultrafijn stof en geef je meer reden voor oorlogen in het Midden Oosten.
 8. Geef de dingen die je niet meer nodig hebt gratis weg zonder er (behalve een blij gezicht) iets voor in ruil te willen. Het zal even duren voordat mensen in je omgeving je voorbeeld volgen, maar ze zullen het zeker gaan doen. Na een tijdje zullen dingen waarvoor je nu nog moet betalen, je aangeboden worden.
 9. Doe aan ruilhandel.
 10. Koop zo veel mogelijk 2e hands via de bekende websites.
 11. Recycle, recycle, recycle…….
 12. Ons mantra is:           Houdt het kleinschalig, lokaal en doe het samen met gelijkgestemden.

Een nieuw jaar

Lieve vrienden

Weer een nieuw jaar om samen het leven te vieren, er samen iets moois van te maken. We wensen je toe dat jij er net zoveel zin in hebt als wij. Ontdek de mooie essentie in jezelf én in de ander. Dan stroomt liefde vanzelf.

Met warme groet,

Ben en Ingrid

 

Aanvullende gegevens