De ontwikkeling van het Superbewustzijn

Een moderne inwijdingsweg

 

Algemene informatie

Al jaren maken wij in onze cursussen en trainingen over spiritualiteit gebruik van een denkmodel dat de gebieden weergeeft waarin de mens functioneert, namelijk fysiek, gevoel, mentaal en spiritueel.

Als we dit model nader beschouwen zien we dat ieder in de eerste drie gebieden door het dagelijks leven gevormd wordt terwijl het laatste gebied, spiritualiteit, veel minder aandacht krijgt. Dit betekent dat als je er moeite voor doet dit laatste leefgebied meer en gefundeerd in je leven te betrekken, je levenshouding stabieler, harmonischer en dus meer in evenwicht zal zijn. En dat is waar we ons in deze serie bijeenkomsten mee bezig zullen houden.

Het wereldgebeuren is op dit moment nogal rumoerig en chaotisch. Veel mensen ervaren onmacht, angst en een toenemende onzekerheid. Het positieve hiervan is dat dit de mens dwingt te beseffen dat zij hun kracht uit handen hebben gegeven en daardoor afhankelijk zijn geworden van wat wij 'tegenwerkende krachten' noemen.

Juist in deze tijd echter zien we ook een enorme toename van belangstelling voor het spirituele gebied. Hoe is dat mogelijk? Wat is er in het verleden gebeurd en wat vindt er nu plaats waardoor de belangstelling voor spiritualiteit in algemene zin zo toegenomen is?

We onderzoeken dit in de hieronder genoemde serie bijeenkomsten. We doen dit niet op basis van een geloofsrichting of kerkgemeenschap maar puur gericht op de individuele beleving.

We richten onze aandacht op het spirituele gebied, onze eigen spiritualiteit. Veel mensen voelen het als een innerlijke drive om dit kanaal meer in hun leven te betrekken. Zonder het direct te kunnen beredeneren, voelt men dat dit hen goed zal doen.

Om een lang verhaal kort weer te geven gaan we ons tijdens deze bijeenkomsten bezig houden met het onderzoeken, leren kennen en verder uitdiepen van onze eigen spiritualiteit die een onverbrekelijk deel is van ieder mens. Je zult merken dat we hierin (veel) verder doordringen dan voor veel mensen gebruikelijk. Hierdoor zal het zijn dat je nieuwe ontdekkingen gaat doen en nieuwe inzichten krijgt. Maar ook dat je bestaande overtuigingen los gaat laten en bestaande waarden voor jezelf anders in gaat richten. Veel deelnemers zullen hun innerlijke kracht hervinden of verstevigen.

Ook zul je gebruik leren maken van krachten die je nu nog niet kent. Als je die krachtige energie in je leven brengt, verandert dat iets wezenlijks. Dit vinden we zo belangrijk, dat we deze informatie en vaardigheden graag met je willen delen.

Dat je dit niet op een regenachtige woensdagmiddag zult bereiken zal duidelijk zijn. Nee, deze investering in jezelf vraagt om tijd en volharding.

Vandaar dat we hier een jaar voor uit trekken, verdeelt over vier bijeenkomsten van een week op het landgoed La Renardière (NO Frankrijk) en de tussenliggende tijden besteed je er thuis, ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen mogelijkheden, aandacht aan. Via email zullen we je periodiek prikkelen om met overwegingen en kleine opdrachtjes er mee bezig te blijven. En toch…… is en blijft het jouw eigen individuele proces waar je mee bezig bent. Ieder van de deelnemers zal het op zijn/haar eigen manier beleven en invullen. Onze inbreng is het op een gestructureerde manier aansnijden van onderwerpen, samen hierover van gedachten wisselen, er oefeningen over en mee doen, waarna je voldoende bagage hebt om in jezelf te laten bezinken en er zelf mee verder te gaan.

Tijdens de volgende bijeenkomst van een week zetten we dan de volgende stap.

Onderwerpen die we zullen bespreken zijn onder andere:

Observatie van de wereld en jezelf, een door spiritualiteit geïnspireerde levensinstelling, het energielichaam, voeding, filosofie, exoterie versus esoterie, gnostiek, reïncarnatie, het begrip God, het begrip zonde in het kader van spiritualiteit, de vertaling naar het hedendaagse bestaan. Wat verstaan we onder Superbewustzijn? Wat voor nieuwe mogelijkheden zal dit ons geven?

Let op: Deze opsomming is niet uitputtend doch slechts bedoeld om je een indruk te geven wat je kunt verwachten als je jouw spirituele kanaal gaat verkennen.

Meditatie, natuurbeleving en stilte in jezelf vormen een vanzelfsprekende basis.

Afhankelijk van wat je reeds eerder hebt gedaan en persoonlijke interesse, is het ook mogelijk één of enkele weken naar keuze te volgen.

Als je de wil en de positieve intentie hebt om je leven te veranderen van persoonlijk gewin naar je inzetten voor het grotere geheel, beginnend bij jezelf, dan ben je al een eind op weg. Wat je in deze weken leert en bewust wordt, zal je zeker verder helpen op jouw weg, naar een compleet en harmonisch leven.

 

Deze training, ‘De ontwikkeling van het Superbewustzijn’, wordt georganiseerd door het College voor Authentieke Trainingen (CAT). Het team dat voor jou klaarstaat: Anke van der Mark, Ben Dudink, Erwin Serlé en Ingrid Dudink, allen Spiritueeltherapeut. Zij zijn doorgewinterde begeleiders die, werkend vanuit hun hart, jarenlang ervaring hebben in het geven van trainingen en het therapeutisch begeleiden van mensen. Vanuit hun eigen spirituele ervaringen willen zij een stukje met je meelopen op het pad naar jouw Superbewustzijn. Hun drijfveer is het innerlijk weten, dat mensen deel zijn van het superbewustzijn en daar gebruik van kunnen en mogen maken.

 

Naast het programma zal er ook voldoende gelegenheid zijn te genieten van het bos en haar bewoners, te wandelen, te rusten en met elkaar ongedwongen samen te zijn.

 

 
 

 

 

 

Plaats:             Landgoed La Renardière, NO-Frankrijk (ca 6 uur rijden vanaf Amsterdam)

Data:               4 weken verspreid over twee jaren. Zie de rubriek 'Activiteiten'.

Verblijf:            Op basis van zelfverzorging

Kosten:            Zie de rubriek 'Prijzen'.

Deelname:       Er kunnen maximaal 12 personen per week deelnemen.

                       Een week gaat door als er minimaal 6 personen zijn ingeschreven.

Kontakt:           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens