Bach Bloesem remedie

Dr. Bach (1886-1936) was een regulier arts en homeopaat.De stelling van Edward Bach luidde: Behandel de mens in plaats van de ziekte oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van de ziekte. Net als veel artsen tegenwoordig, geloofde hij dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekten.
Deze geneeswijze maakt gebruik van bloesem-essenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten.
De Bach remedies kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn zo werkelijk te genezen.  Al op korte termijn gaat men zich prettiger en vooral meer zichzelf voelen.

Tegenwoordig worden deze veilige en milde remedies over de hele wereld gebruikt door o.a. artsen, tandartsen, dierenartsen en psychotherapeuten.

De bloesemremedies zijn volkomen veilig te gebruiken, hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en hebben alleen een positieve invloed op de werking van geneesmiddelen of behandelmethodes.

Door hun milde en ondersteunende werking kunnen ze gebruikt worden door mensen van alle leeftijden; door baby's zowel als ouderen en ze zijn ook werkzaam bij planten en dieren

Deze remedies gebruiken we vaak ter ondersteuning van therapie en zijn vrij te koop bij apotheek en drogist.

 

Aanvullende gegevens