Massage

Ontspanningsmassage

Bij deze massage voelt u de spanning van u afglijden. Samen met ontspannende muziek, de fijne sfeer in de kamer en aromatische oliën, kunt u niet anders dan loslaten en genieten van de warmte en de positieve effecten van deze massage op uw lichaam en geest. Een presentje aan jezelf.

In overleg wordt aangeraden om voorafgaand aan de massage een infrarood saunabad te nemen. De spieren zijn dan al lekker zacht en de massage helpt je nog verder op weg in het loslaatproces.

Ayurvedische massage

Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand, als de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam. 

De massage draagt onder andere bij aan:

  • het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • de bewustwording van het lichaam
  • verlichting van de spierspanning
  • herstel van vitaliteit van lichaam en geest

Ayurvedische massagetherapie is meer dan het masseren van spieren, pezen en gewrichten. Het geeft je de mogelijkheid om naar jezelf te kijken en jezelf te ervaren. De ayurvedische massagetherapie kan deuren openen, een reis zijn, waardoor je je bewuster wordt van wat er zich in je afspeelt op fysiek, psychisch en emotioneel niveau. Het kan een aanzet zijn tot verandering.

Extra effect: Infrarood sauna

Door na de ayurvedische ontspanningsmassage of therapeutische massage een saunabad te nemen worden de afvalstoffen vloeibaar gemaakt en gemakkelijker uitgescheiden. Een saunabad heeft een diepe ontspannende werking.

Hotstone-massage

Bij deze massage worden warme basaltstenen gebruikt. U kunt kiezen voor een massage waarbij de stenen af en toe gebruikt worden of voor een sessie waarbij de aandacht vooral op het werken met de stenen is gericht. Zij dienen dan als ‘massagegereedschap’.

Stenen zijn verbonden met het element ‘aarde’. Deze sessie heeft vooral invloed op de onderste chakra`s. Veel mensen voelen zich na een hotstone-massage weer gegrond en geaard.

 

 

 

 

 

Aanvullende gegevens