Wat de deelnemers zeggen

Om een indruk te krijgen hoe gasten, deelnemers en cursisten het verblijf op La Renardière hebben ervaren, vind je hieronder hun verhaal.

Gerda - Hartelijk dank voor de mooie week die ik bij jullie heb mogen doorbrengen. Het doel van deze week was voor mij een flinke duw te krijgen om mijn spirituele pad te gaan lopen. Deze week is, dankzij jouw rustige ondersteuning en de zeer plezierige en rustgevende omgeving voor mij echt een week van bezinning geworden. Nog nooit ben ik zo dicht bij mezelf en een met de natuur geweest. Het heeft me doen beseffen hoe dankbaar ik ben en hoe fijn het is om te mogen zijn wie ik ben. Dank je wel daarvoor.

Carolien - Wat 'n week!! Een week vol emoties, voelen, luisteren en één zijn met de natuur. Op zoek naar de stilte, naar dat waar ik zo naar verlangde. De stilte en daardoor je verbonden voelen met het 'Al'. Het ultieme geluk. En ik heb het geluk dat jullie op mijn pad kwamen en me op zo'n fijne, rustige manier de weg naar de stilte hebben gewezen. Ik kan je vertellen dat dat naar meer proeft! Het contact maken met m'n gidsen, het vinden van mijn levensopdracht. De opdracht is simpel, maar o zo groots. Stel je hart open. Tranen van ontroering lopen over mijn wangen nu ik dit schrijf. Ik ben zo dankbaar en daarom dank je wel wat jullie met ons hebben gedeeld.

Ad en Rinie - Lieve mensen. Na ons 40-jarig trouwfeest kregen we van de kinderen een verblijf in La Renardière kado. Wat hebben we genoten, als gezin weer eens allemaal samen.
Omdat het terrein helemaal alleen van ons was, konden we deze vakantieweek zelf vormgeven. We hebben heerlijk gewandeld, samen van de barbecue genoten, genoten van de kleinkinderen die in het bos veel speelplekjes hadden ontdekt, naast de schommel, trampoline en zandbak, was er voldoende klim- en klautergelegenheid in het bos. 's Avonds gingen ze dan ook voldaan naar bed, waarna wij eens gezellig met de kinderen en hun partners rond het kampvuur konden praten over al die dingen die in het dagelijks leven niet aan bod komen. De rust die we met elkaar konden ervaren bracht ons algauw in een diep gevoel van liefde en dankbaarheid, voor de vele dingen die het leven ons heeft gegeven. La Renardière is daar nu een belangrijk onderdeel van.
Bedankt. We komen zeker terug.

Ewout - Hartelijk dank voor deze heerlijke week. Ik heb er méér van genoten dan van twee weken vakantie. Het waren welbestede dagen maar ook weer niet te vol en dagen die qua indeling ruimte lieten om de gepresenteerde lesstof te laten bezinken. Anderzijds was er voldoende ruimte en tijd om te genieten van La Renardière en haar omgeving. De behandelde stof vind ik zeer waardevol maar zonder jou prettige en goed onderlegde presentatie zou ik er veel minder aan gehad hebben.
Al met al vond ik deze opzet van de meditatieweek een dikke aanrader voor ieder die zich op dit pad begeeft of heeft begeven.

Roosje - Ik keek uit naar deze meditatieweek, wist niet goed wat me te wachten stond, alleen voelde ik dat deze week mij veel goeds zou brengen. Toen ik op La Renardière aankwam stond ik er echt van te kijken, dat ik een bos voor mij alleen had. In die zin dat ik me eigenlijk helemaal terug kon trekken zonder iemand tegen te hoeven komen. Dit is voor mij waardevol.
De opbouw van de meditatielessen vond ik heel ingenieus. Om zo met relatief weinig woorden en technieken je leerlingen 'de diepte' of 'de hoogte' in te kunnen laten gaan. Er heeft in mij een belangrijke verandering plaatsgevonden waardoor ik weer verder kan met mijn spirituele ontwikkeling. Dank voor je professionele begeleiding en hoe je met veel liefde en warmte jouw kennis en inzichten heb kunnen overdragen. - Uit mijn hart.

Dora - Het is donderdagmiddag. Onze 'reis' is bijna ten einde. Nee, geen einde het is het begin van de verdere reis. Alleen niet hier op deze bijzondere plek, La Renardière. De plek die in mijn hart is verankerd. Zo dicht bij de natuur, het oergevoel dat je elke ochtend begroet door er 'gewoon' te zijn. Je voelt het als je de deur uitloopt. Het bekruipt je als je zomaar gaat zitten ergens in het bos. Je doorleeft het tijdens de wandelingen. Het is er, net als ik. De ervaringen intensiveren. De rust en harmonie van deze bijzondere energetische plek dringen tot in je diepste wezen door. Ik word me bewust van mijn nederigheid en betuig mijn diepe dankbaarheid voor alles wat ik deze week mocht ervaren. Het bos bruist van leven en energie. Het heeft me omarmt en deelgenoot gemaakt van zijn wezen, mijn wezen ..... het Zijn. - In dankbaarheid.

Bianca - Heerlijk om hier te zijn. De rust is zaligmakend en alles is perfect. De omgeving, de bomen die zoveel energie geven en de 'warmte' van de bewoners. Ik vind het zo fijn om met gelijkgestemden te zijn. Het voelt als een warme deken. Ik kom er nu achter dat de voeding die ik tot me nam vaak niet goed voor me was. Het vegetarische eten dat ik hier eet, bevalt me goed, zowel lichamelijk als geestelijk. Het spreekt me aan, niet dat ik de patat en het snoepen nu helemaal achter me laat, maak ik ben me bewust geworden wat het met me doet. Ik dank jullie dat ik gebruik heb mogen maken van deze geweldige plek.

Anneke - Ik wil jullie graag danken. Deze meditatieweek was één van de bijzondere gebeurtenissen op mijn spirituele pad. Ik kan nu nóg meer in de stilte zijn en er van genieten. Jullie begeleiding hierin is fijn en de omgeving, de stilte in het bos met zijn herfstgeluiden, is prachtig en verrijkt mijn verblijf. Je kunt je hier zo goed onthaasten. Je hoeft niemand tegen te komen en kan in alle rust wandelen. Ik voel me hier één met alles, de natuur, de mensen, de dieren, het grote geheel.
Uit liefde.

Thijs - Hallo Ben en Ingrid. Wat een mooie plek hebben jullie, zo midden tussen de bomen. Als vogelliefhebbers zijn we vaak vroeg opgestaan om te genieten van het fluitconcert van de vele vogeltjes, Ook zijn we een paar maal naar het Lac du Der geweest waar we ons hart hebben kunnen ophalen omdat we precies op het juiste moment daar waren waardoor we honderden vogels zagen. Echt een aanrader voor vogelliefhebbers. Tijdens de wandelingen in het bos kwamen we eenmaal een groepje herten tegen en een andere keer een moeder ree met jong. En natuurlijk konden we regelmatig de buizerd spotten. Zo dichtbij de natuur beleven, dat vergeten we echt niet meer. Dank dat jullie dit alles met ons willen delen.
Thijs, Corrie, Wim, Arnoud en Jitske.

Aanvullende gegevens